Welke ontwikkelingen hebben geleid tot Gezond.nl?

Gezond.nl is onderdeel van de Arts en Zorg Groep, met meer dan 15 jaar ervaring op het gebied van huisartsenzorg. De druk in de huisartsenzorg neemt toe. Er is een toenemend tekort aan zorgverleners, tegelijkertijd stijgt het aantal zorgvragen en zijn de zorgvragen van patiënten steeds complexer. Deze uitdagingen worden alleen maar groter. Om zorg van goede kwaliteit te blijven bieden, kijkt de Arts en Zorg Groep voortdurend naar mogelijkheden om de huisartsenzorg toekomstbestendig te maken. Op basis hiervan is Gezond.nl ontwikkeld.

Gezond.nl – jouw lokale huisarts digitaal

Gezond.nl is een nieuwe vorm van huisartsenzorg waarbij we lokale huisartsen ondersteunen met digitale zorg. Patiënten ontvangen digitale zorg wanneer het kan en zorg in de praktijk wanneer dat nodig is. Onze huisartsen maken gebruik van een gebruiksvriendelijke, internationaal bewezen en betrouwbare app. Via de app kunnen patiënten direct met een huisarts chatten, foto’s versturen en wanneer nodig videobellen.


Door deze manier van werken kunnen we schaarse zorgprofessionals flexibeler en plaats onafhankelijk inzetten. De overcapaciteit in sommige regio’s zetten we in voor regio’s waar juist sprake is van een tekort aan zorgprofessionals. Met de introductie van Gezond.nl zetten we digitale middelen in om de werkdruk van zorgprofessionals op de lokale huisartsenpraktijk te verminderen. Tegelijkertijd komen we tegemoet aan de behoefte van patiënten om meer regie te hebben over hun gezondheid wanneer en waar zij dat willen. Zo kunnen zij voor digitale zorg ook buiten de reguliere openingstijden terecht.

web pagina

Samenwerken met Gezond.nl

Wil jij als praktijk aansluiten bij Gezond.nl? Zo dragen we samen bij aan continuïteit van huisartsenzorg en verminderde werkdruk bij zorgprofessionals op de huisartsenpraktijk. Hoe het werkt:

Gezond.nl is verantwoordelijk voor de applicatie en het leveren van digitale zorg. De lokale huisartsenpraktijk is verantwoordelijk voor het leveren van fysieke zorg zowel overdag, als tijdens de ANW-uren.


Patiënten houden een sterke binding met de lokale huisarts voor de fysieke zorg en staan daar ook ingeschreven.


Gezond.nl contracteert met en declareert bij de zorgverzekeraar het integrale concept bestaande uit de applicatie, de digitale zorg en fysieke zorg. De lokale huisarts verleent benodigde fysieke zorg voor een passende financiering.


Alle zorgverleners werken in hetzelfde medisch dossier. Hier wordt vooralsnog gebruik gemaakt van Promedico als HIS. Gezond.nl stelt dit HIS kosteloos ter beschikking voor het concept.

Ipad

Arts en Zorg Groep

De Arts en Zorg Groep is in 2008 gestart met het opzetten van geïntegreerde eerstelijnszorg en inmiddels wordt in onze gezondheidscentra aan meer dan 200.000 patiënten zorg verleend. Daarnaast bieden we huisartsenzorg op ieder asielzoekerscentrum via Gezondheidszorg Asielzoekers (GZA) in opdracht van het COA. Via het Medisch Contact Centrum (MCC) bieden we zorg op afstand aan verschillende patiëntengroepen door heel Nederland.


Naast huisartsenpraktijken biedt het MCC ondersteuning aan asielzoekers- en militairen. De Arts en Zorg Groep ontwikkelt ook diverse innovatieve diensten voor huisartsenpraktijken. De combinatie van deze activiteiten versterkt elkaar waardoor de Arts en Zorg Groep een solide en betrouwbare organisatie is binnen de zorg, waarbij kwaliteit en innovatie voorop staan.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Wij helpen je graag verder!

Gezond.nl maakt gebruik van functionele cookies en analytische cookies om de website goed te laten functioneren en te verbeteren. Lees meer in ons privacystatement...